Musium dina paméran panganyarna FIT mangrupikeun surga di bumi

Spanduk ngumumkeun jalur paméran di Jalan 27 di Manhattan, nanging, sababaraha tamu ka Museum FIT tiasa siap pikeun naon anu ngantosan aranjeunna dina "Menawan: Mawar dina Pantun."
"Menawan: Mawar dina Pantun" mangrupikeun pameran munggaran saatos lembaga ditutup. Paméran éta bakal dibuka gratis dina kaping 6 Agustus sareng bakal dugi ka 12 Nopémber.
Tanda témbok-ka-lantai di lobi dihias ku batang acuk sareng ngurilingan gambaran ageung tina langkung ti 130 objék anu dipajang langkung ti tilu abad-V. Buso stilettos-na vines ngariung di sekitar lawang lawang paméran. Tangga sempit nyirikeun kamahéran paningalna sareng immersiveness, tapi pikeun ngahargaan cita-cita akademik organisasi anu teu biasa na, kedah leumpang di jero.
Paméran ieu dibagi kana dua galéri. Mimiti, struktur anu ngingetkeun paviliun anu ditutup, mintonkeun topi bertema mawar tina sababaraha milliners internasional sareng perusahaan desain busana dina bentuk watang panjang, nyiptakeun subur dina kebon cahaya Ruangan buatan. Numutkeun ka musium, galéri éta ogé kalebet langkung ti 75 potrét potograpi asli jalma anu nganggo kembang ros ti taun 1850an dugi ka taun 1920an. Halaman wéb paméran nyatakeun yén "studio sareng fotografi amatir janten langkung seueur diaksés."
Galeri utama nyandak inspirasi kembang tina nami anu sami ka tingkat anyar dina lingkungan budidaya. Témbokna dihias ku kembang ros lemes, musik latar tukang ngajénan aranjeunna, sareng trotoar diwatesan ku corétan taman. Aspék anu paling matak dina galéri nyaéta cara teu biasa pikeun mésér objék. Éta henteu disusun dina urutan kronologis. Sabalikna, bagian-bagian anu didédikasikeun khusus pikeun warna-beureum, pink pink sareng bodas, hideung sareng sésana "dicampur" -na hartos simbolis budaya anu pakait dijelaskeun sacara rinci ngalangkungan seueur piagam inpormasi dina paméran.
Dina batas anu tangtu, sumanget paméran éta sorangan sapertos kembang mawar. Upami objék anu ditampilkeun dina kaanekaragaman anu luar biasa nyaéta kembang, maka bahan inpormasi di sakurilingna sapertos batang nyayogikeun fungsi-fungsi penting ku ngungkab kasang tukang sajarah ayana sareng maksud desainer anu nyiptakeunana.
Salah sahiji tanda anu mimiti muncul dina paméran ngungkabkeun kumaha éta ngagunakeun simbol acuk salaku lénsa pikeun nalungtik sareng ngritik masarakat. Logo ngajelaskeun kateusaruaan dina industri nyieun kembang jieunan anu kawéntar di kota-kota mode utama ti taun 1860-an nepi ka awal 1960-an. Di Paris, ieu mangrupikeun perdagangan profesional ngalangkungan magang, tapi di New York sareng London, produk anu sami ampir diproduksi ku sadayana déwasa sareng barudak dina kaayaan sweatshop. Produk ieu kapangaruhan ku pewarna beracun, haseup pemanasan, sareng cahaya anu henteu cekap.
Jaman ayeuna tiasa béda, tapi masalah pangembangan ékonomi sareng lingkungan dina produksi massal pakean konsumen tetep aya.
Masing-masing bagian warna-kode tina galeri kadua dumasar kana tujuan uteuk galéri anu munggaran. Halaman wéb musium nyatakeun yén dua bagian kahiji sacara tradisional aya hubunganana sareng aspek kaéwaan awéwé anu béda. Beureum aya hubunganana sareng "cinta, karep sareng bakti", bari pink bodas sareng bulak ngalambangkeun "upacara anu asak-ti saprak lahir dugi ka perkawinan" sareng "kaleungitan parawan sareng pati".
Dina industri anu sacara tradisional nganggap awéwé salaku konsumén utama tapi anu kelas luhurna didominasi ku lalaki kulit bodas, kinerja feminitas pikaresepeun. Musium parantos mutuskeun badé kéngingkeun karya Ninomiya Noir Kei Ninomiya, anu baju rumitna dibandingkeun sareng sajumlah ageung kembang, nambihan sudut pandang énggal dina dialog. Bahan potongan laser Ninomiya sacara rumit digantungkeun dina tali kulit buatan la Mad Max, nambihan ujung anu kandel sareng seksi. Halaman wéb musium éta nyatakeun "nolak konsép rapuh anu aya hubunganana sareng kembang atanapi awéwé."
Bagéan beureum ogé ilubiung dina tipena béda koméntar sosiopolitik, kalebet baju Prabal Gurung nganggo sabuk, naros "Saha anu bakal janten urang Amérika?" Tina paméran mode spring na. Ngémutan yén Gurung nampi tangtangan sateuacan téma Met Gala 2021 "Di Amérika" diumumkeun, sigana lumayan karyana muncul dina karpét beureum sareng ayeuna dipajang dina pameran "In" di Anna Wintour Costume Center. . Amérika Serikat: Kamus Pantun. ”
Bagéan hideung pikaresepeun nyampur eleganeun klasik sareng ensembel Gothic anu lezat, sedengkeun bagian anu dicampur negeskeun deui fokus paméran dina génder ku nunjukkeun mawar tina mode jalu sareng desain nétral.
Désainer independen New York Neil Grotzinger nunjukkeun karya-karya anu nunjukkeun panolakanana ngeunaan maskulinitas toksik sareng subversi érotis, panggunaan bahan kode awéwé sareng panggunaan politik transparansi. Halaman wéb musium nyatakeun yén koléksi na "ngajajah konsep wawanen, kaendahan, kakuatan, sareng kasihatan".
Peran génder, sapertos mawar buatan, ngagungkeun ilusi alam, nyumputkeun upaya sareng tujuan di tukangeun pangropéa sareng pangropéa na. Nanging, sabab hak transgender biasa sareng jalma sanés gender terus diserang, minat ngadadak mode mainstream kana hermaphrodite pamustunganana mangrupikeun daya tarik anu pikaresepeun, "anéh" voyeuristic, atanapi tanda impian. Titénan yén jalma anu dipinggir tiasa aman sareng bahagia nganyatakeun yén dunianya parantos caket kana kanyataan.
Akhirna, hatur nuhun kana partisipasi tilu ahli sajarah pantun anu berhasil, "Intoxicking: The Rose in Fashion" nampi ulasan akademik ngeunaan mode: Sutradara MFIT sareng Chief Curator Valerie Steel sareng London School of Fashion Professor Amy de Co-curator tina la Haye sareng Coron Hill, kurator MFIT. Pameran langsung dibarengan ku seminar maya anu diayakeun tanggal 30 April. Éta diwangun ku lima ceramah, anu tiasa ditonton dina saluran YouTube MFIT, sareng buku anu sami namina de la Haye diterbitkeun ku Yale University Press.
Urang New York henteu kedah nyabut kasempetan diri pikeun nyaksian, khususna mahasiswa Baruch, MFIT ngan ukur 15-menit jalan ti kampus.


Pos waktos: Okt-13-2021

Panilitian

Tuturkeun Kami

  • sns01
  • sns02
  • sns03