Ganda Festival kasalapan

"Jiu Jiu" siga "jiu jiu"

Janten Festival kasalapan Ganda ngagaduhan hartos anu panjang

Ti saprak jaman baheula

Nanjak gunung mangrupikeun adat tradisional Festival Kesembilan dobel

Penyair Dinasti Tang Wang Wei kantos nyerat

"Dulur-dulur anu jauh naék, sadayana dogwood kirang hiji"

Janten kalimat terkenal anu diturunkeun sapanjang jaman

Gugur Dina Oktober, awan ngagenclang langit

Dina usum maple beureum daun konéng

Kaluar pikeun outing ragrag sareng rerencangan

Hawa seger nepi luhur

Éta ngajantenkeun anjeun ngaraos langkung santai

Juyue mangrupikeun nami sanés kanggo bulan kasalapan kalénder lunar

Pesta pésta, aprésiasi krisan sareng puisi

Éta ogé kagiatan penting dina Festival kasalapan Ganda

Di jaman kuno, Tao Yuanming "milih krisan handapeun Hedge Wétan"

Kiwari, festival krisan ogé diayakeun dimana-mana

Chrysanthemum wengi gugur, nginum bulan purnama

Ngumbara jauh ti bumi

Ka bulan caang

Nganyatakeun pikiran kuring ka kulawarga

chrysanthmum

 


Pos waktos: Okt-14-2021

Panilitian

Tuturkeun Kami

  • sns01
  • sns02
  • sns03